3 t gml 2  III turniej GML już za nami… 13 maja w SP 6 wszystkie drużyny pokazały się z dobrej strony, po zaciętej walce Pan Ratownik ratował z opresji dzielne zawodniczki. Każda drużyna była gorąco dopingowana przez rodziców dyrekcję szkoły i przyjaciół. Cały turniej komentował Pan Andrzej Rozwadowski, nasz zaprzyjaźniony spiker. Po rozgrywkach dzieci zostały poczęstowane wspaniałą pizzą. Na koniec każdy uczestnik otrzymał dyplom uznania, drobny upominek oraz  podziękowania za godne reprezentowanie swojej szkoły. Był czas na wspólne zdjęcia i rozmowy. Przez cały turniej obecne były zawodniczki Basketu 90 Gdynia: A. Jakubiuk, A Morawiec, M. Marcinkowska, K.Stawińska.

W przerwie meczów odbył się konkurs dla rodziców, do konkursu zgłosiło się 22 uczestników. Rodzice dzielnie walczyli by wygrać godzinny trening  z Katarzyną Dydek dla drużyny szkoły. Do rozstrzygnięcia wyniku potrzebna była dogrywka pomiędzy finalistami: Panią Adą Zjawioną z SP 8 oraz Panem Leszkiem Lieboń z SP 34. Po rzutach osobistych zwyciężył Pan Leszek z SP 34. Gorące Gratulacje!!!

Swoich sił w rzutach również spróbowały Pani Dyrektor z SP 6 Pani Ewa Andrzejewska, Pani Dorota Skulska-Wittbrodt z SP 12, Pani Sabina Dawidowska z SP 39, Pani Alicja Bajduszewska z SP 26 oraz Pani  Marzena Adamska z SP 8. Dziewczęta naszej ligi potrafiły docenić zaangażowanie Dyrekcji swoich szkół i z entuzjazmem oklaskiwały każdy rzut dyrektorski.

Emocji  było jeszcze więcej, a wielki  finał już 27 maja w SP 18 przy ul. Krasickiego 18. Wszystkim zaangażowanym w nasz program z całego serca dziękujemy.

Zapraszamy do obejrzenia  zdjęć :]​​​​​​

logo 1