W minioną sobotę w Hali Gier w Gdyńskim Centrum Sportu odbył się pierwszy turniej w roku 2018/2019 Gdyni Młodej Ligi. Gdynia Młoda Liga to projekt organizowany przy wsparciu Urzędu Miasta Gdynia, Gdyńskiego Towarzystwa Koszykówki oraz Fundacji Helios mający na celu rozpowszechnianie koszykówki wśród dzieci. W turnieju wzięło udział 17 Gdyńskich Szkół. W III już edycji projektu udział biorą dziewczynki z rocznika 2008 i młodsze. W trakcie uroczystego otwarcia, rodziców oraz dzieci przywitali, p. Joanna Zielińska Przewodnicząca Rady Miasta, p. Krystyna Przyborowska Naczelnik Wydziału Edukacji, a także p. Bogusław Witkowski prezes Gdyńskiego Towarzystwa Koszykówki. Niespodzianką dla dzieci był trening z drużyną Basket Woman Arka Gdynia. W trakcie turnieju słodki poczęstunek zapewniła pracownia Słodkości Marty i Izy. Szkoły rozegrały pomiędzy sobą kilkanaście meczów. Były emocje, była zabawa. Kolejny turniej już w grudniu.

logo 1

logo gd ml liga